Winnen met bingo

Winnen met bingo

Winnen is voor iedereen leuk, af en toe even de eerste zijn is een goed gevoel ook bij dit spel. Internet bingo is spannend, zeker als u om de geldprijzen gaat spelen. Dat kan door eerst met de bonus te spelen die iedereen krijgt als hij of zij zich gaat aanmelden bij een bingoroom.

Hoe meer spelers er in een ronde meedoen, hoe groter de prijzen die te verdienen zijn, sommige ronden leveren wel duizend euro op en dan hebben we het nog niet eens over de mega jackpotten die ook nog eens te winnen zijn.

Bingo is jarenlang één van de populairste spellen, er werden grote bijeenkomsten gehouden en de prijzenpot was vaak niet niks. Door de jaren heen wordt bingo steeds meer door ouderen gespeeld en verliest het aan populariteit. Het wordt vooral een spel voor de lol en met kleine groepen en prijzen. Met de komst van het internet is het kansspel weer in opkomst, het online bingo is inmiddels erg populair. Het internet bleek een goede plek voor liefhebbers.

Winnaars van grote prijzen

Toen het internet populairder werd kwamen er veel online spellen. Eerst waren dit simpele spelletjes die niet te veel geheugen kosten, maar wel zeer vermakelijk waren. Op een gegeven moment bedacht men dat sommige ouderwetse kaart- en gezelschapsspellen geschikt waren om online te spelen. Dat bleek een zeer verstandige zet. Tegenwoordig zijn er tientallen sites waarop men al dan niet met inzet kan pokeren, klaverjassen, schaken en natuurlijk bingoën. De prijzenpotten kunnen zelfs oplopen tot duizenden dollars op professionele toernooien.

Bingo varianten

Er zijn vele verschillende vormen van online bingo. De meest bekende in Europa is die met 90 getallen, op de spelerskaarten verdeeld over 3×9 vakjes, waarbij de eerste kolom getallen van 1-9 bevat, de tweede kolom getallen van 10-19, enzovoorts. De laatste kolom bevat nummers uit 80-90. Op elke rij heeft de speler 5 nummers, dus in totaal 15. Het spel wordt dan in drie stages gespeeld: één rij, twee rijen en volle kaart. Vanaf hier spreekt het voor zich: wie het eerste één horizontale rij vol heeft, wint die ronde, enzovoorts. Bij meerdere winnaars wordt de pot verdeeld.

Een kortere versie is bingo met 30 getallen op kaarten van 3×3. Hierbij gaat het er alleen om wie als eerste de gehele kaart vol heeft. Een derde versie is bingo met 80 getallen en kaarten van 4 bij 4. Er zijn hierbij meerdere manieren om te winnen, afhankelijk van de manier die gekozen is door de site. U moet bijvoorbeeld een horizontale, verticale of diagonale lijn vol hebben. Ook de vier ‘hoeken’ van de kaart vol maken kan prijzen opleveren. Alle soorten bingo kunt u veelvuldig vinden op internet, dus er is altijd een spel waarin u mee kunt doen. Winnen met bingo is gemakkelijker dan u denk.

Wie gaat er winnen?

Er spelen meer mensen online bingo dan u wellicht zou denken. Na een tijd met veel Engelstalige sites zijn er nu ook sites in het Nederlands, met Nederlandse mensen. Er worden regelmatig online toernooien gehouden met extra geld in de pot, waar veel mensen op afkomen. Dit geeft al redelijk de populariteit van het spel weer. In Engeland bijvoorbeeld spelen er al meer dan drie miljoen mensen en ze willen allemaal winnen met bingo.