Kienen

Kienen

Kienen wordt door vele duizenden mensen gespeeld. Het enige verschil met bingo is de naam. In sommige regio’s wordt het spel kienen genoemd, ergens anders heet het bingo. De speleregels zijn gelijk aan die van bingo.

Als u gaat spelen krijgt u een kaart waarop de nummers staan, wie het eert de kaart vol heeft wint de hoofdprijs. Vaak wordt er eerst nog om een bepaald patroon gespeeld, zoals een rij, en diagonaal of twee rijen. Hoe meer spelers deelnemen aan de ronde des te hoger zijn de prijzen die er te winnen zijn.

Online kienen

Het mooie van online kienen is dat u dag en nacht kunt spelen. De ronden worden 24 uur per dag gedraaid en er zijn altijd spelers te vinden. Bij kienen kunt u kaarten kopen in verschillende prijsklassen van heel goedkoop tot kaarten van €1 per stuk of soms nog hoger. Kortom voor ieders budget is er wel een manier om kien te spelen. De kans om een prijs te winnen bij kienen is erg groot.

Hoe meer kaarten u gebruikt per ronde, hoe groter de kans is op de hoofdprijs. En om het nog spannender te maken is er bovendien een jackpot die eens in de zoveel tijd wordt uitgekeerd aan de speler die een volle kaart heeft, binnen de 32 ballen. Deze jackpot kan behoorlijk oplopen en prijzen boven de €1000 zijn geen uitzondering.

U kunt zoveel kaarten per ronde kopen als u maar zelf wilt, wel is er een maximum van 40 kaarten. Als u meerdere kaarten tegelijk koopt, krijgt u bovendien gratis extra kaarten. U hoeft niet alle kaarten zelf af te strepen, dat doet de computer. U kunt eenvoudig bijhouden welke kaarten er het beste voorstaan en hoeveel nummers er nog nodig zijn om in de prijzen te vallen.

Kienen met geld

Wilt u kienen met geld, dan zijn er een aantal mogelijkheden om geld op uw spelersrekening te zetten. De beste methode voor Nederlandse spelers is via iDeal. Wanneer u het geld stort, staat het direct op uw account en kunt u binnen enkele ogenblikken kaarten kopen voor weer een spannende ronde. Kienen is vooral gezellig, samen met anderen is het spannend om op de volgende volle kaart te wachten.

Kienkaarten kunnen in de lobby van de bingosite gekocht worden. Een medewerker helpt wanneer u er niet uitkomt. Bovendien is hij of zij altijd aanwezig tijdens het spel zodat er niets mis kan gaan. Vraag gewoon wat u nodig heeft en ze zorgt dat alles geregeld wordt. Kienen is een spel om plezier te maken en de vriendelijke medewerkers zorgen er voor dat u dat plezier kunt beleven.