online bingo spelen

Bingokaarten

Wie kent het spelletje bingo niet? Het meest gespeelde spel op spelletjes avonden. Omdat er geen moeilijke regels zijn kan jong en oud een potje bingo samen spelen. Omdat u de ballen noch de bingokaarten niet kunt manipuleren en strategieën niet toepasbaar zijn bij bingo, is de spanning zeer hoog. Dit maakt het ook erg gezellig. Zonder een bingokaarten kunt u niet spelen. Zowel in een zaal als online moet u van te voren een bingokaart aanschaffen. Kaarten, dat bijvoorbeeld online tijdens een ronde worden gekocht, tellen pas mee in een volgende ronde. Zo blijft het spel random en op goed geluk.

Bingokaarten zijn ieder uniek. Ze hebben een eigen reeks van getallen. De bingokaart bestaat uit vijf kolommen. Ieder kolom vertegenwoordigt een letter van BINGO. Dit staat helemaal bovenin vermeld. Onder elk letter zijn vijf vakjes met een getal erin. U zou denken, dat u 25 getallen moet wegstrepen om bingo te kunnen maken. Maar dat is niet zo. Doordat het middelste vakje geen getal bevat, moet u 24 getallen weggestreept hebben voor de bingo volle kaart. In sommige spellen, gelden andere regels met betrekking tot BINGO.

Er kunnen prijzen worden weggegeven bij 1 volle rij, bij 2 volle rijen en een volle kaart. Soms slaan ze de tweede volle rij of zelfs de eerste en twee volle rijen over. Dan hebben we het over patternbingo. Zo wordt er bij voorhand al uitgelegd welk pattern, plaatje je moet wegstrepen. Denk hierbij aan een verticale lijn, een kruisvorm of een vierkant. De persoon, dat als eerst de getallen, dat het plaatje vormt, wegstreept is de winnaar. Bij snelbingo gelden weer andere regels. De eerste dat een bepaalde rij wegstreept wint. Het spel is zo snel, dat u maximaal 5 minuten bezig bent en wordt vooral online aangeboden.

Bingokaarten kopen

Bingokaarten kunnen ook gratis aangeschaft worden, u kunt vrijblijvend meedoen bij BingoCams een Nederlandse aanbieder van online bingo. Maar het spelen om geld maakt het allemaal net iets spannender en leuker. De prijzen die te winnen zijn maken het kleine aanschafbedrag al snel goed. Bingokaarten zijn in verschillende prijsklassen te koop, er is voor iedereen wel een kaart binnen het budget.

Bingo spelen is vooral voor de gezelligheid. Of u nu in een zaal zit of achter je pc. De bingoaanbieders zorgen voor de sfeer. Ook de online bingozalen worden gezelliger gemaakt door de chat functie. U kunt samen met de andere spelers gezellig babbelen en tegelijkertijd bingo spelen.