Bingo spelregels

Bingo regels

Zoals u in de bingo spelregels kunt lezen is het de bedoeling om zo snel mogelijk alle nummers die op de kaart staan af te strepen, wie dat als eerste doet is de winnaar. Dit afstrepen gebeurd automatisch door de computer zodat u geen prijzen hoeft te missen.

Hoe speel je bingo online?

Hieronder behandelen we de verschillende facetten van het bingospel lees ze rustig door om meet te weten te komen over de werking van het spel. Bingo online spelen is niet moeilijk, het gaat net even anders dan dat u gedaan heeft maar binnen enkele minuten weet u precies hoe het gaat. Laat de regels van bingo rustig op u inwerken en probeer het allemaal rustig uit in de gratis sectie van de bingowebsite waar u gaat spelen. De spelleiders zijn altijd aanwezig om te helpen.

Hoeveel ballen en nummers heeft een bingospel?

Bingo wordt meestal gespeeld met 90 ballen. Elke kaart heeft in totaal 27 nummers, die zijn verdeeld in 3 rijen van 9 cijfers. Het doel van bingo is dat u één, twee of drie rijen op je kaart vol speelt. Een volle kaart (drie rijen) heeft de hoogste uitbetaling, een bedrag dat leuk op kan lopen.

Bingo spelen met meerdere kaarten

Elke bingospeler koopt minstens één kaart tijdens een spelronde. Het is ook mogelijk om met meerdere kaarten tegelijk te spelen, de meeste aanbieders van online bingo hebben een maximum van 40 kaarten. Hoe mee kaarten u koopt hoe grotere de kans om te winnen. Natuurlijk is iedere bingokaart verschillend er zijn oneindig veel cijfercombinaties mogelijk. Toch kunnen twee of meer mensen tegelijk een winnend patroon of volle kaart claimen. Als er meerdere winnaars zijn dan wordt de pot verdeeld.

Hoe komt u aan een bingokaart?

Het is heel gemakkelijk om een bingokaart te verkrijgen. In de lobby van de bingowebsite geeft u aan welke bingokaarten u wilt kopen, ze zijn er van verschillende waarde. Er zijn kaarten van 10 cent tot een euro. Voor elke waarde is er een aparte kamer, sommige kamers zijn erg druk, soms wel 100 spelers, andere kamers zijn wat rustiger met 25 spelers per ronde. De geldprijs die je per ronde kunt winnen hangt af van het aantal deelnemers en de prijs per kaart.

Automatisch afstrepen van de juiste nummers

Maak u niet druk of alle nummers worden afgestreept, dat gaat namelijk automatisch. Het systeem geeft aan welke kaart een prijs oplevert. Dat automatisch afstrepen van de nummers is erg handig als u bijvoorbeeld met 20 kaarten speelt.

Bingo thuis spelen

Online bingo geeft het comfort om vanuit uw eigen huis te spelen. Maak een account aan op de bingowebsite, dat is niet moeilijk en binnen enkele minuten gedaan. Vul  een gebruikersnaam, wachtwoord en actief e-mail adres in en op de lobby voor meer informatie.

Lees altijd de bingo regels

Het is belangrijk om de regels van het bingospel door te lezen voordat u begint met spelen. De meeste bingospellen zijn gratis, maar u kunt ook voor geld spelen. Nieuwe spelers krijgen een bonus om gratis een aantal ronden mee te spelen. Gebruik de chatroom om met andere spelers te praten, naast dat het gezellig is krijgt u vaak nuttige informatie. Typ gewoon een bericht in de chatbox en druk op enter. Het is leuk om met andere Bingo enthousiastelingen te chatten.